Vinter

vinter FHT

Vill du uppleva en äkta Dalavinter? Höra snön knarra under skorna när du promenerar genom byn en kall och klar vinterdag för att slinka in i någon av hantverksbutikerna eller cafeérna? Känna doften av nybakat bröd från bagarstugan vid Klockargården?  Eller låna en spark på hotellet och ge dig ut i det vita vinterlandskapet.

Utför, längd eller på is?
Varför inte ta en tur på långfärdsskriskor på Siljan eller någon av sjöarna i närheten. Här har du också möjligheter till vinterfiske i en sagolik miljö.

Vill du åka utför är det inte långt till Rättviksbacken, den fina slalombacken med hänförande utsikt. Det är även bilavstånd till såväl Romme Alpin i Borlänge som Orsa Grönklitt utanför Orsa. Två alpina anläggningar med hög kvalité på såväl backar som service. Även Granberget utanför Leksand erbjuder skidåkning, utför eller på längden. Det finns längdskidspår på 2 - 10 km. Servering och värmestuga.

Kittlande äventyr
För barnen är ett besök på Tomteland utanför Mora ett kittlande äventyr. Tänk att få kliva in i ett sagoland med massor av spännande saker att göra och upptäcka. Här finns Tomteskola,  tomtenissar, tomtens eget hus, teaterföreställningar, smånissarnas fäbod och mycket mycket mer.

Runt Siljan, här i Tällberg och på First Hotel Tällberg finns alla förutsättningar för en lyckad vintersemester.