Upplev Tällberg

Att vandra runt i Tällbergs by är alltid lika mysigt. Här finns flera små hantverksbutiker och utsikten över Siljan och de blå bergen är fantastisk.

Hembygdsgård
För att få den allra bästa utsikten ska du gå upp till Holens hembygdsgård som skapades av konstnären och hembygdsvårdaren Gustaf Ankarcrona åren 1910 – 1911. Det är backigt men helt klart värt besväret! Sommartid erbjuds guidade visningar och det finns kaffeservering för den fikasugne.

Hemslöjd och Kaffestugor
Den som vill få sitt kulturella sinne stimulerat har kommit rätt. Längs bygatorna i Tällberg kryllar det av små hantverksbutiker, gallerier och hemslöjd.

På Tällbergs Hemslöjd / Dalmål Kafé och kök serveras kaffe med servering på en stor altan med utsikt över Siljan och i butiken hittar du hantverk och textilier tillverkade i Dalarna.  På Knäppaskens Hemslöjd hittar du spånkorgar, smycken och bruksföremål i trä från egen tillverkning.

Är du intresserad av keramik är det Tällbergs Keramik du ska besöka där du hittar bruks och prydnadsföremål från egen verkstad. Mitt i byn, inte långt från First Hotel T'ällberg ligger vårs systerhotell Klockargårdens Kultursalong och Hantverk. Här anordnas konst, antik och hantverksutställningar. Kliv in i den lilla nostalgiboden eller bagarstugan eller varför inte passa på att ta en sopplunch på Café Bagarstugan.

Så mycket mer
Men Tällberg är så mycket mer. Om sommaren kan du bada vid Siljans strand, följa med på kyrkbåtsrodd eller bara njuta av dofter och intryck från de pittoreska trädgårdarna du passerar längs bypromenaden. Är du intresserad av att fotografera så har du ditt lystmäte här. Vackrare plats får man leta efter och intrycken är många.

Har du fiskespöt med dig kan du få aborre och lax i Siljan, eller öring och harr i några av vattnen runt om Siljan. Fiskekort köper du på turistbyrån i Leksand alt. Rättvik. Vintertid kan du låna en spark här från hotellet och ge dig ut på upptäcksfärd genom byn. Finns det något mäktigare än att färdas över Siljans is på långfärdsskriskor? Troligen inte. First Hotel Tällberg välkomnar dig att upptäcka Tällberg, sommar som vinter, ensam eller med vänner, familj eller hela släkten.

Läs mer på Upplev Tällbergs hemsida