Sommar

ny trampbil

Finns det något vackrare än sommarlandskapet Dalarna?  Här möts traditioner, kultur och historia med spännande upplevelser och hisnande äventyr.

Lång tradition
Det första man kanske tänker på när man säger sommar och Dalarna är det traditionella midsommarfirandet. En svensk tradition som firas hela midsommarveckan här i Tällberg. Speciellt våra utländska gäster brukar ta med sig oförglömliga minnen härifrån om hur de dansade små grodorna runt midsommarstången.

Aktiv sommarsemester
Men sommaren i Dalarna har verkligen så mycket mer att erbjuda.  Spelar du golf? Då finns det flera fina banor att välja mellan, såväl i Tällberg, Rättvik och Leksand för att nämna några. En lite mera fartfylld aktivitet är att svischa ner för Rättviksbackens sommarrodelbana. Vandringsleder finns det gott om här och varför inte besöka den dramatiska Styggforsen med ett 36 m högt vattenfall vid Boda kyrkby. Här finns en promenadslinga om en knapp kilometer som löper runt fallet. Det finns dessutom sällsynta fjärilar och växter i området.

Barnens favorit
Barnens favorit på sommaren är nog besöket på Leksands Sommarland. En upplevelsevärld fylld med vattenaktiviteter men även ponnyridning, 4 hjulingsbana, spelhall, Spinning Cars, minigolf, linbana, pariserhjul, guldvaskning, indianby och mycket, mycket mer.

Andra härliga sommaraktiviteter är tex ridning, bada i Siljan, kyrkbåtsrodd eller Rib Boat på Siljan, danskryssning med M/S Gustav Vasa, gokart i Rättvik, konserter och uppträdaden på Dalhalla och mängder med festivaler, marknader, auktioner och konserter runtom hela Dalarna.

Vill du ha mer tips och råd inför din sommarsemester på First Hotel Tällberg? Varmt välkommen att kontakta oss så tipsar vi om våra bästa smultronställen.