Familjeupplevelser i våra omgivningar

minigolf jolin

 
Tällberg är en perfekt bas när man vill uppleva äventyr och vara aktiv på semestern. Naturen har vi kring husknuten och många mil av både vandrings, - och cykelleder. Våra byvägar passar  utmärkt till leisurecykling. Visste ni att Leksand Kommun har 90 byar? Tänkt att cykla genom alla dem.

Andra populära utflyktsmål är:

Leksands Sommarland
En av barnens favoritaktiviteter är nog besöket på Leksands Sommarland. En upplevelsevärld fylld med vattenaktiviteter, höghöjdsbanor, karuseller, klättertorn, spelhall, Spinning Cars, minigolf, linbana, pariserhjul, guldvaskning, indianby och mycket, mycket mer.

Tomteland och Sagoland
För barnen är ett besök på Tomteland utanför Mora ett kittlande äventyr. Tänk att få kliva in i ett sagoland med massor av spännande saker att göra och upptäcka. Här finns Tomteskola,  tomtenissar, tomtens eget hus, teaterföreställningar, smånissarnas fäbod och mycket mer.

Orsa Björnpark
Strax norr om Orsa, vid Grönklitt ligger Europas största björnpark. Här ges en unik möjlighet att se djuren på nära håll i deras naturliga miljö. Parken har ett 10-tal brunbjörnar men även varg, lo, räv, berguv och järv lever här. På tigerberget hittar du Amurtigrarna. Och i Polar Word som är världens största Isbjörnsanläggning hittar du de söta isbjörnarna. Persisk leopard och snöleoparderna regerar i Leopard Center. Som du märker finns det mycket att se och uppleva i Orsa Björnpark.

Sommarrodel i Rättviksbacken 
I Rättvik väntar en häftig upplevelse. Med makalös utsikt slår ni er ner i kälken som tar er ner på ett fartfyllt äventyr längs Rättviksbacken. Det finns två banor som löper parallellt och är 725 meter långa. Utrikten är slående och kittlande.

Mängder med upplevelser
Förutom de härliga utflyktsmålen ovan finns det mängder med roliga aktiviteter och upplevelser här för barnen och hela familjen året runt. På vintern åks det skidor, pulka eller spark. Vi har flera utförsbackar och längdspår på bilavstånd från hotellet.

Sommaren har en uppsjö av aktiviteter som gör alla barn glada.  Vad sägs om att glida fram på Siljan i en kyrkbåt. Åka till Nusnäs och se hur Dalahästen blir till. Eller bara koppla av vid stranden en dag och bada. Varför inte göra ett besök på en levande fäbod med djur och hushållning som förr i tiden. Smaka på nykärnat smör och höra berättelser om livet på fäboden från fäbodkullan. Välkommen att upptäcka Tällberg, Siljansområdet och hela Dalarna om du vill. Här trivs nyfikna, upptäckslystna barn och deras föräldrar.

Stanna på hotellet
Här finns massor att göra! >>