Om First Hotel Tällberg (fd Gyllene Hornet).

Mitt i den idylliska byn Tällberg ligger First Hotel Tällberg ett generöst hotell och restaurang för hela familjen med inomhuspool, spa och aktiviteter för alla åldrar. En av hotellets största attraktioner är den 28 grader varma och 20 meter långa inomhuspoolen. Här finns också spa, gym, motionshall, minigolfbana och konferenslokaler m.m. Restaurangen bjuder på smakupplevelser för hela familjen och ni kan välja bland många olika paket och måltider som ni önskar.

Vår historia
Den 15-16 september 1951 invigdes Tällbergs Turistgård som ursprungligen uppfördes som privatbostad 1934. Tällbergs Turistgård blev ett semesterhem för Postens personal. 1951 betalade man 8:50 för helpension per person och dygn. På 50-talet erbjöds man ”moderna rum med rinnande varmt och kallt vatten”. Vi har lite större krav idag och under åren har därför flera stora renoveringar och utbyggnader skett.

Idag
1 maj 2015 förvärvade Klockargården Hotell i Tällberg First Hotel Tällberg (fd Gyllene Hornet) och Klockargården har från 1 maj 2015 också skrivit ett förmedlingsavtal med Personalstiftelsen Posten Fritid för postenanställda och postseniorer att fortsätta komma till First Hotel Tällberg med samma rabatter som tidigare på semester, högtidsdagar, spaupplevelser och konferenser mm.

Välkommen hem till oss.